Vi har laget en side om litteratur og gode bøker, som alle burde lese, og som mange har lest oppigjennom tiden. Det finnes et vidt spekter av forskjellige smaker, og forskjellige stilretninger i de bøkene som presenteres her. Noen ganger omtaler vi hele serier av bøker, og forskjellige forfattere som står bak fremragende bidrag til verdenslitteraturen.

Som med andre ting i livet, er det selvfølgelig ikke alltid mulig å blidgjøre enhver, og det sier seg selv at beskrivelsene av forskjellige verk og forfattere, er ganske subjektive. Dette betyr likevel ikke at noen av observasjonene som gjøres, ikke har noen form for almen gyldighet.

Det går nemlig an å få en indikator på hvor god en bok er, også på et objektivt plan. Noen sier da kanskje salgstall, men det egentlige målet er om populariteten holder seg over tid. Det kan selvfølgelig hende at en bok flopper i første omgang, men at den ved en senere anledning viser seg å være langt mer leseverdig. Finnes ikke sier du? Joda, et godt eksempel er Machiavelli sin ‘Fyrsten’. Denne ble først trykket i større opplag lenge etter hans død, og det er en bok som har holdt seg for ettertiden. Det er nå rundt fem hundre år siden den ble skrevet.

Vi holder oss til dette kvalitetsmålet, og når vi ikke skriver om nye hits, så holder vi også en knapp på de gode gamle, i et håp om å presentere dem for nye lesere. Jo flere bøker man leser, jo flere måter lærer man å tenke på.

Miljø og Litteratur – hånd i hånd

Vi brenner for gode bøker og vi brenner for samfunnet vårt.
Vi ønsker å gjøre verden til et bedre sted. Bli inspirert av iver, forskning, intellekt og investering hos Erik Langaker og Siri Kalvig, og ta del i miljøkampen.